“ΑΙΓΙΣ”: 1ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας για τη Διασπορά - AeGIS2023

ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ - Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης
1 Μάιος 2023 έως 28 Μάιος 2023
Ρόδος

Οι συμμετέχοντες φοιτητές θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο Semiramis στην πόλη της Ρόδου

Η Ρόδος είναι ένα ελληνικό νησί στο νότιο τμήμα του Αιγαίου Πελάγους. Είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων σε έκταση αλλά και πληθυσμό με 117.007 κατοίκους.

Η πρωτεύουσα του νησιού και έδρα του δήμου είναι η πόλη της Ρόδου που βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού. Εκτός της πόλης της Ρόδου, το νησί είναι γεμάτο με μικρά χωριά και παραθαλάσσια θέρετρα μεταξύ των οποίων το Φαληράκι, η Λίνδος, η Κρεμαστή, το Χαράκι, οι Πεύκοι, η Αρχάγγελος, τα Αφάντου, τα Κοσκινού, η Έμπωνα στον Αττάβυρο, το Παραδείσι και τα Τριάντα στην Ιαλυσό.

Ιστορικά η Ρόδος είναι παγκόσμια γνωστή για τον Κολοσσό της Ρόδου, ένα από τα Επτά Θαύματα του αρχαίου κόσμου. Η μεσαιωνική Παλιά Πόλη της Ρόδου έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Σήμερα αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Ακτοπλοϊκά

Η Ρόδος είναι κύριο λιμάνι με σύνδεση με την Αθήνα, την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου αλλά και με την Κύπρο, την Τουρκία και το Ισραήλ.

Στα τέλη της άνοιξης και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια ταχύπλοων πλοίων ή καταμαράν από το λιμάνι του Μανδρακίου για την Κω, Τήλο, Νίσυρο και Σύμη και λιγότερο συχνά δρομολόγια για πλήθος άλλων προορισμών συμπεριλαμβανομένης της Καλύμνου, της Λέρου, της Πάτμου, του Καστελόριζου και της Σάμου

Αεροπορικά

Διενεργούνται πτήσεις εσωτερικού από και προς την Αθήνα, το Ηράκλειο Κρήτης, Την Κάρπαθο, το Καστελόριζο, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και τη Θεσσαλονίκη