ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ. Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ - ExDe2020

ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ - Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας
11 Ιουλ 2020 έως 19 Ιουλ 2020
Λέσβος

Το εργαστήριο Μουσειολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διοργανώνει για πρώτη χρονιά Θερινό Σχολείο με θέμα «Σύγχρονος εκθεσιακός σχεδιασμός. Η χρήση του ήχου», στην πόλη της Μυτιλήνης.

Το θερινό σχολείο εστιάζεται στις σύγχρονες αντιλήψεις για τον εκθεσιακό σχεδιασμό, ως ένα ισχυρό αφηγηματικό εργαλείο. Ξεκινώντας από τις γενικές θεωρητικές αρχές της εκθεσιακής αφήγησης, προχωρά στη συγκρότηση μιας ολιστικής μεθοδολογίας που αφορά τα επιμέρους αφηγηματικά εργαλεία και τον τρόπο συνδυασμού τους για τη διαμόρφωση μιας ενιαίας συνεκτικής πολυμεσικής αφήγησης. Και, τέλος, επικεντρώνεται στην αναλυτική προσέγγιση ενός από τα πιο ενδιαφέροντα και λιγότερο αξιοποιημένα αφηγηματικά μέσα, τον ήχο. 

Συνδυάζει θεωρητικές διαλέξεις, παρουσιάσεις βασικών εργαλείων και μεθόδων, ασκήσεις στο πεδίο και εργαστήρια στα οποία οι συμμετέχοντες επεξεργάζονται στην πράξη εκθεσιακές αφηγήσεις που αξιοποιούν, κυρίως, τον ήχο.

Απευθύνεται σε τελειόφοιτους, μεταπτυχιακούς φοιτητές και ερευνητές που σχετίζονται με το πεδίο των εκθέσεων, όπως και σε καλλιτέχνες, επιμελητές εκθέσεων, σε επαγγελματίες των μουσείων και εκπαιδευτικούς.

Τα μαθήματα και οι δράσεις του Θερινού Σχολείου διεξάγονται στα Ελληνικά.

Εγγραφές: 15/3-20/6