Counselling, Education and Training
Ευστράτιος Παπάνης
Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου
Επιστημονικός Υπεύθυνος
Ο Ευστράτιος Παπάνης γεννήθηκε στην Αγιάσο Λέσβου το 1969 σπούδασε ψυχολογία Παιδαγωγική Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Reading της Μ. Βρετανίας. Παράλληλα έχει σπουδάσει δημοσιογραφία. Αναγορεύτηκε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κρήτης στο γνωστικό αντικείμενο της Παιδαγωγικής.
Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Θράκης και Ιωαννίνων και σχεδόν σε όλα τα ιδιωτικά κολλέγια της Αθήνας. Σήμερα είναι Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με γνωστικό αντικείμενο μέθοδοι εμπειρικής κοινωνικής έρευνας.
Έχει συγγράψει πλήθος επιστημονικών εργασιών και έχει εκδώσει δεκατέσσερα βιβλία μεταξύ των οποίων αυτοεκτίμηση θεωρία και αξιολόγηση και ο θαμπωμένος καθρέφτης του εαυτού.
Γεώργιος Κορρές
Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου
O κ. Γεώργιος Κορρές είναι Καθηγητής στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου του Αιγαίου και διετέλεσε Διευθυντής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών: «Ανθρωπογεωγραφία, Ανάπτυξη και Σχεδιασμός Χώρου» την χρονική περίοδο 2015-2018, ενώ είναι Διευθυντής στο Εργαστήριο Οικονομικής Γεωγραφίας, Περιφερειακής Ανάπτυξης & Χωροταξικού Σχεδιασμού στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς επίσης και συνεργαζόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα ‘Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων (Οικονομία του Πολιτισμού, ΔΠΜ60)’ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας (University of Nicosia), στο Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ (University of Newcastle, Centre of Urban and Regional Development Studies, CURDS), και στο Πανεπιστήμιο του Λιντς (University of Leeds). Στο παρελθόν έχει συνεργασθεί με το ΤΕΙ Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Πάτρας, Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και το Πανεπιστήμιο του Σάαρλαντες.
Αποφοίτησε από το Οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιά και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές (Master of Arts) στο Πανεπιστήμιο του Εσσεξ (University of Essex). Συνέχισε τις διδακτορικές σπουδές του (Ph.D. in Economics) στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Queen Mary and Westfield College, Universityof London). Οι μεταπτυχιακές και διδακτορικές του σπουδές, για την κατάκτηση του Μάστερ και του Διδακτορικού του Διπλώματος, χρηματοδοτήθηκαν με υποτροφίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), αντίστοιχα.
Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα έγκεινται στον χώρο των επενδύσεων, της βιομηχανικής οργάνωσης, της οικονομικής ανάπτυξης, της οικονομικής πολιτικής και οικονομικής θεωρίας, όπου έχει δημοσιεύσει αρκετές μελέτες, περί τα 200 επιστημονικά άρθρα με κριτές καθώς επίσης έξι βιβλία στα Αγγλικά με διεθνείς εκδοτικούς οίκους, όπως: MacMillan-Palgrave Press, Springer, Edward & Elgar, IGI Global, Ashgate Publishers, Nova-Publishers, κλπ., ενώ συμμετέχει σε πολλές επιστημονικές επιτροπές, ως κριτής σε διεθνή περιοδικά, και είναι υπεύθυνος έκδοσης του επιστημονικού περιοδικού ‘Journal of Regional Socio-Economic Issues’.
Δρ. Αικατερίνη Κόκκινου
Αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων
Η Δρ. Αικατερίνη Κόκκινου είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια, στο γνωστικό αντικείμενο: «Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας–Συστήματα Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων» στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΦΕΚ διορισμού: Γ’653/1207/2016). Η Δρ. Αικατερίνη Κόκκινου είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης (Δια-τομεακή και Δια-κρατική Τεχνική και ΟικονομικήΑποτελεσματικότηταστην Ευρωπαϊκή Ένωση, με ανάλυση στοχαστικών ορίων),διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Αιγαίου (Οικονομική Ανάπτυξη και Καινοτομικές Δραστηριότητες: Μια δια-περιφερειακή προσέγγιση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση), κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Χρηματο-Οικονομική και την Ανάλυση Επιχειρήσεων (M.Sc. in Business Analysisand Finance) από το Πανεπιστήμιο του Leicester, κάτοχος πτυχίου Οικονομικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, καθώς και απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Σήμερα, η Δρ. Δρ.Αικατερίνη Κόκκινου δραστηριοποιείται ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου, Τμήμα Γεωγραφίας, Εργαστήριο Οικονομικής Γεωγραφίας, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Χωροταξικού Σχεδιασμού. Κατά την διάρκεια της καριέρας της, η Δρ. Δρ. Αικατερίνη Κόκκινου έχει εκτεταμένα ασχοληθεί με τα αντικείμενα της οικονομικής ανάπτυξης, της τεχνικής και οικονομικής αποτελεσματικότητας, της ανάλυσης των στοχαστικών ορίων, της επιχειρηματικότητας, των καινοτομικών δραστηριοτήτων, της ανταγωνιστικότητας, και της Ευρωπαϊκής σύγκλισης και συνοχής. Επιπρόσθετα έχει συνεργαστεί σε ερευνητικά προγράμματα και έχει παρουσιάσει το ερευνητικό της έργο σε διεθνή συνέδρια με κριτές. Επιπλέον, έχει δημοσιεύσει σεδιεθνή επιστημονικάπεριοδικά, όπωςEuropean ResearchStudies Journal, Management & Marketing, TheJournal of WorldEconomic Review, Cyprus Journal ofSciences, EuropeanSpatial Research AndPolicy, andInternational Journalof EconomicResearch, καθώς καισε βιβλία καισυλλογικούς τόμουςδιεθνών εκδοτικώνοίκων, όπωςSpringer, Edward-Elgar, SA IGI Global, and Women’s Presspublications, όπωςκαι στον Ο.Η.Ε., UNTC Occasional Papers Series.
Παναγιώτης Γρηγορίου
Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Νομικό Τμήμα). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Ευρωπαϊκές Σπουδές (Institut des Hautes Etudes Européennes, Στρασβούργο) και στο Διεθνές Δίκαιο (Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Στρασβούργου ΙΙΙ). Διδάκτορας Δημοσίου Δικαίου (Διεθνές Δίκαιο) του Πανεπιστημίου Robert Schuman του Στρασβούργου.
Συνεργάσθηκε ερευνητικά με το Συμβούλιο της Ευρώπης (προσχώρηση των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) και με το Ίδρυμα Μεσογειακών Σπουδών (Αθήνα, Το νομικό σύστημα προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος της Μεσογείου κατά της ρύπανσης). Εργάσθηκε ως Ερευνητής Α’ στο Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών (ΕΚΕΜ) και ως Επιστημονικός Σύμβουλος στις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις (Υπουργείο Εξωτερικών). Διδάσκει ως μέλος ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου από το 2001. Επίσης συνεργάζεται ακαδημαϊκά με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς (ΠΜΣ Ευρωπαϊκές Πολιτικές στην Εκπαίδευση, Κατάρτιση και Έρευνα από το 2015) και με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ευρωπαϊκός Πολιτισμός από το 2013). Διδάσκει από το 2004 στην Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, στο Ακαδημαϊκό Συμβούλιο της οποίας συμμετέχει από το 2010.
Από το 2014 έχει εκλεγεί Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ διετέλεσε και Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνιολογίας του ιδίου Πανεπιστημίου στην περίοδο 2011-2012. Ως εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Αιγαίου διετέλεσε μέλος της Συγκλήτου του Ευρωμεσογειακού Πανεπιστημίου (EMUNI) από το 2008 έως το 2013. Μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου από το 2011. Ιδρυτικό μέλος του ΠΜΣ «Ευρωπαϊκές Κοινωνίες & Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση» του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και πρώτος Διευθυντής του (2008-2011).
Συμμετέχει ενεργά στην Ελληνική Πανεπιστημιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Σπουδών (ΕΠΕΕΣ) από το 2002 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της οποίας είναι από το 2007. Διετέλεσε δε Πρόεδρος της ΕΠΕΕΣ (2014) και Αντιπρόεδρος (2015-2016). Από το 2017 συνδιευθύνει την European Doctoral School του Πανεπιστημίου του Λουξεμβούργου καθώς και το International Summer School on European Governance του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2013 έως σήμερα). Κάτοχος δύο ευρωπαϊκών εδρών Jean Monnet (2002-2009 και 21010-2013) καθώς και τριών Μαθημάτων (Modules) Jean Monnet με αντικείμενα : Η ΕΕ στο Διεθνές Δίκαιο, Ευρωπαϊκή Ιθαγένεια & Θεμελιώδη Δικαιώματα και Ζητήματα Κοινωνικής και Οικονομικής Συνοχής Ευρωπαϊκού Χώρου. Συντονιστής του Jean Monnet European Network (Governance, Pluralism & Trans-nationalization in Europe (2016-). Έχει διδάξει σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια (Paris III/Nouvelle Sorbonne, Université Catholique de Louvain, Γενεύης, Κρακοβίας, Transylvania/Brassov, Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης Βουκουρεστίου, Στρασβούργου, Nantes, Cadiz, EMUNI, Bilgi, Montpellier) και σε αφρικανικά (Abidjan, Marrakech). Έχει αναγορευθεί από την Γαλλική Δημοκρατία Chevalier de l’Ordre des Palmes Académiques.
To συγγραφικό του έργο σε ελληνική, γαλλική, αγγλική, ρουμανική και κινεζική γλώσσα πραγματεύεται θέματα διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου, μειονοτικών ζητημάτων, εξωτερικής πολιτικής ΕΕ, πολιτικών ΕΕ, διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου περιβάλλοντος, ευρωπαϊκής διακυβέρνησης, κλπ.
Υπ. Δρ. Ελένη Πρασσά
Ερευνήτρια-Υποψήφια Διδάκτωρ, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Κοινωνιολογίας
Η Ελένη Πρασσά γεννήθηκε στο Μεσολόγγι. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2010 - 2014), κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης «Έρευνα για Τοπική Κοινωνική Ανάπτυξη και Συνοχή» και υποψήφια διδάκτωρ Κοινωνιολογίας.
Μητρική της γλώσσα είναι τα ελληνικά, ενώ διαθέτει πολύ καλή γνώση των αγγλικών και πιστοποίηση VellumCambridge στη χρήση υπολογιστών.
Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε πολλά συνέδρια και ημερίδες, ενώ επίσης έχει υποστηρίξει οργανωτικά και επιστημονικά την υλοποίηση επιστημονικών συνεδρίων.
Υπήρξε μέλος της επιστημονικής συμβουλευτικής κοινότητας του περιοδικού «JournalofRegionalandSocio-EconomicsIssues».
Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Ιωαννίνων ως εκπαιδεύτρια και διοικητική γραμματέας στα εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στο χώρο της Εγκληματολογίας, Συμβουλευτικής, Ψυχολογίας, της Κοινωνιολογίας και της Μεθοδολογίας Έρευνας.
Την τρέχουσα περίοδο εργάζεται ως αναπληρώτρια επιστημονικά υπεύθυνη των Προγραμμάτων Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Υπ. Δρ. Σοφία Πακλατζόγλου
Ερευνήτρια-Υποψήφια Διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Η Σοφία Πακλατζόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2007 - 2011) και του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2012 - 2016), κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην σχολική ετερότητα και Υποψήφια Διδάκτωρ στον αντικείμενο της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης
Γνωρίζει αγγλικά, ιταλικά και πληροφορική ενώ έχει πτυχίο επάρκειας της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και του συστήματος γραφής και ανάγνωσης ατόμων με προβλήματα όρασης - Braille.
Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε πολλά συνέδρια και ημερίδες, ενώ επίσης έχει υποστηρίξει οργανωτικά και επιστημονικά την υλοποίηση επιστημονικών συνεδρίων.
Τα ενδιαφέροντα της εστιάζονταιστο πεδίο της δια βίου μάθησης, καθώς φροντίζει να επιμορφώνεται συνεχώς στα πεδία της Παιδαγωγικής, της Ειδικής Αγωγής και της Συμβουλευτικής.
Στον ελεύθερο χρόνο της παρακολουθεί καλλιτεχνικά δρώμενα, ενώ της αρέσει το θέατρο, η μουσική και ο κινηματογράφος.
Την τρέχουσα περίοδο διδάσκει και εργάζεται ως γραμματειακή και διοικητική υποστήριξη στα Προγράμματα Συμβουλευτικής και Επαγγελματικης Ενδυνάμωσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Υπ. Δρ. Ειρήνη Καραμπάση
Ερευνήτρια-Υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Κοινωνιολογίας
Η Ειρήνη Καραμπάση γεννήθηκε στο Πλωμάρι της Λέσβου. Σπούδασε στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελίου Πανεπιστημίου και στο Μαράσλειο Διδασκαλείο. Πήρε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Κοινωνιολογίας "Έρευνα για την ανάπτυξη και Κοινωνική Συνοχή". Εργάζεται ως εκπαίδευτικός στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση νομού Λέσβου απο το 2003. Είναι υπ. διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τμήμα Κοινωνιολογίας. Συμμετείχε σε πλήθος ερευνών και έχει συγγράψει το βιβλίο Coaching και Συμβουλευτική.
Υπ. Δρ. Ελευθερία Κοζιώκου Ειδική Παιδαγωγός, Υπ. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Κόρντοβα στην Ισπανία, στον τομέα των Ψυχικών Διαταραχών παιδιών και εφήβων. Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών στους τομείς της Ειδικής Αγωγής και της Μεθοδολογίας επιστημονικής Έρευνας και έχει αποφοιτήσει απο την Θεολογική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα εργάζοται και στο Ίδρυμα Κωφών Ελλάδος ως Παιδαγωγός.
Αναστασία Βαρσαμοπούλου
Ψυχολόγος
Έχει σπουδάσει Ψυχολογία και Κοινωνική Θεολογία με Μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στη Νευροψυχολογία . Επίσης έχει εξειδίκευση στη ψυχοθεραπεία Gestalt και την Εικαστική Ψυχοθεραπεία (Art Therapy)
Επιπλέον έχει ειδικευτεί στο Ινστιτούτο Brain Εngineering στη Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών, στο τομέα της Νευροανάπτυξης του εγκεφάλου, και στο Institute for Neuro-Physiological Pshychology στο Ηνωμένο Βασίλειο στον τομέα των μαθησιακών δυσκολιών και τον αυτισμό.
Εργάζεται 18 χρόνια ως ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια στο ιδιωτικό της γραφείο και ως καθηγήτρια σε αγγλικά και ελληνικά πανεπιστήμια στους τομείς της ψυχολογίας και ειδικής αγωγής.
Δρ. Ανδρομάχη Μπούνα
Η Ανδρομάχη Μπούνα γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας, με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης με τίτλο: «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ», ενώ είναι κάτοχος Διδακτορικού τίτλου στο αντικείμενο των έμφυλων διαστάσεων της βίας στα σχολεία.
Στέλλα Σπύρου
Ψυχολόγος
Ψυχολόγος, με ειδικότητα Κλινικής και Συμβουλευτικής Ψυχολογία και μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στον τομέα των κοινωνικών επιστημών στο αντικείμενο της Διοίκηση Μονάδων Υγείας. Εργάζεται στο γραφείο ψυχολόγων του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης και από το 2015 ασκεί καθήκοντα και στον Συμβουλευτικό σταθμό νέων του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Ευτυχία Γιακουμή
Ψυχολόγος
Ψυχολόγος, με μεταπτυχιακό δίπλωματα ειδίκευσης στην ιατρική Ανθρωπολογία του τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Εργάζεται στο γραφείο ψυχολόγων του ψυχιατρικού τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης και από το 2015 ασκεί καθήκοντα και στον Συμβουλευτικό σταθμό νέων του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Μαρίνα Βυνιχάκη
Ψυχολόγος, εργάζεται στο γραφείο ψυχολόγων του ψυχιατρικού τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης
Σωτηρία Καρολίδου
Φιλόλογος στη βασική ειδικότητα (ειδικότητα διορισμού) και υπηρετεί τη δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το 2002.
Κατέχει επιπλέον πτυχίο Κοινωνικής Θεολογίας και μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή. Τα τελευταία πέντε χρόνια (από το 2013 μέχρι και τον Αύγουστο του 2018) υπηρέτησε σε θέση Υπευθύνου Συμβουλευτικής Υπηρεσίας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς (Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων). Έργο της εν λόγω δομής ήταν η Συμβουλευτική Υποστήριξη και η ψυχοκοινωνική κάλυψη αναγκών μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.
Υπ. Δρ. Χρήστος Ψάλτης
πόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής και αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές α' κύκλου, ενώ σήμερα είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ.
Υπ. Δρ. Νικόλαος Μουράτογλου
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, Κατεύθυνση Παιδαγωγικής, Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και Δια Βίου Μάθησης του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Υποψήφιος Διδάκτωρ Παιδαγωγικής, Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Αγγελική Σαντή Δικηγόρος
Απόφοιτος του Τμήματος Νομικής, Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με Μεταπτυχιακό στο Τμήμα Περιβάλλοντος Πανεπιστημίου Αιγαίου
Περσεφόνη Σάββα, Δικηγόρος
Απόφοιτος του Τμήματος Νομικής, Σχολή ΝΟΠΕ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ενώ γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά
Ελένη Σάββα, Δικηγόρος
Απόφοιτος του Τμήματος Νομικής, Σχολή ΝΟΠΕ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συμμετέχει σε διαδικτυακές ομάδες νομικών και γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά
Χρυσοβαλάντη Χρήστου, Δικηγόρος
Απόφοιτος του Τμήματος Νομικής, Σχολή ΝΟΠΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ γνωρίζει Αγγλικά και Τούρκικα