Emerging Architectures and Key Technologies for 5G Networks - AegeanNetCom2017

ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ - Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων
28 Αυγ 2017 έως 1 Σεπ 2017
Σάμος

Το θερινό σχολείο AegeanNetCom2017 φιλοξενείται από το Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων και από το Εργαστήριο Συστημάτων Υπολογιστών και Επικοινωνιών και διοργανώνεται από την παρακάτω επιστημονική επιτροπή:

Δημοσθένης Βουγιούκας, Αναπληρωτής Καθηγητής, Επιστημονικός Συντονιστής του Θερινού Σχολείου

Ο Δρ. Δημοσθένης Βουγιούκας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Διευθυντής του  Εργαστηρίου Υπολογιστικών Συστημάτων και Επικοινωνιών. Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στην ειδικότητα του Ηλεκτρολόγου και Μηχανικού Υπολογιστών, καθώς και κάτοχος Διπλώματος Ηλεκτρολόγου Μηχανικού του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και κατέχει επίσης  από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) ένα Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Τεχνο-Οικονομικά Συστήματα (ΜΒΑ)» του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα Συστήματα Κινητής και Ασύρματης Επικοινωνίας, τα Μοντέλα Χαρακτηρισμού και Διάδοσης Καναλιών, την Μοντελοποίηση των Επιδόσεων Ασύρματων Δικτύων, τα Συνεργατικά Ευρυζωνικά Συστήματα με Αναμεταδότες, τους Ασύρματους Αισθητήρες και τα Ευρυζωνικά Δίκτυα, τα Κινητά και Δορυφορικά Δίκτυα Επόμενης Γενιάς, τις Τεχνολογίες MIMO και Femtocell.

 

Σκιάνης Χαράλαμπος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων

Ο Δρ. Χαράλαμπος Σκιάνης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής, Διευθυντής Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών και Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στην Πληροφορική από το Πανεπιστήμιο του Μπράντφορντ της Αγγλίας και Πτυχιούχος Φυσικής από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι τρέχουσες ερευνητικές του δραστηριότητες αναλαμβάνουν τις Αρχιτεκτονικές και Υπηρεσίες Νέων Διαδικτύου, Υπολογιστικής Νέφους & Δικτύωσης, Δίκτυα και Υπηρεσίες Νέας Γενιάς που αφορούν την Ενέργεια και το Περιβάλλον, Διαχειριστικές Πτυχές των Κινητών και Ασύρματων Δικτύων, Πανταχού Παρούσα (Ubiquitous) Υπολογιστική Τεχνολογία και Διατερματική (End-to-End) Παροχή Ποιότητας Υπηρεσιών σε Ετερογενή Περιβάλλοντα Δικτύων. 

 

Κορμεντζάς Γεώργιος, Αναπληρωτής Καθηγητής

Ο Δρ. Γεώργιος Κορμέντζας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Είναι κάτοχος Διπλώματος Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού  Υπολογιστών (1996) και Διδακτορικού Διπλώματος (2000)  και τα δυο από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τους τομείς της Ανάλυσης Κυκλοφορίας, του Ελέγχου Δικτύων, της Διαχείρισης των Πόρων και της Ποιότητας των Υπηρεσιών σε Ασύρματα και Ευρυζωνικά Δίκτυα. 

 

Γκουμόπουλος Χρήστος,  Επίκουρος Καθηγητής

Ο Δρ. Χρήστος Γκουμόπουλος είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Είναι κάτοχος Διπλώματος Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής (το 1992 από το τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής) και Διδακτορικού Διπλώματος (2000) από το τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, κα τα δύο από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα είναι Αρχιτεκτονικές Συστημάτων Διάχυτου Υπολογισμού, Ζητήματα Σχεδιασμού και Προγραμματισμού Συστημάτων Διάχυτου Υπολογισμού, Μοντέλα & Πλαίσια Προγραμματισμού, Σχεδίαση Ενδιάμεσου Λογισμικού (Middleware), Κατανεμημένα Συστήματα Λογισμικού, Τεχνολογία Λογισμικού, Οντολογική Αναπαράσταση Γνώσης, Γεωργία Ακριβείας, Αποδοτικά Συστήματα Χρονοπρογραμματισμού Πόρων.

 

Σκούτας Δημήτριος, ΕΔΙΠ, Ερευνητικός Συνεργάτης

Ο Δρ. Δημήτριος Σκούτας είναι μέλος του Εργαστηρίου Συστημάτων Υπολογιστών και Επικοινωνιών (ΕΣΥΕ) το οποίο είναι ένα ερευνητικό και εκπαιδευτικό εργαστήριο στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων (ΜΠΕΣ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ελλάδα. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στα Δίκτυα Επικοινωνιών και διπλωματούχος (5ετής σπουδές) στον τομέα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών με ειδίκευση στις Τηλεπικοινωνίες. Οι τρέχουσες ερευνητικές δραστηριότητές του περιλαμβάνουν το αντικείμενο των Δικτύων Επόμενης Γενιάς και της Ποιότητας Παροχής Υπηρεσιών σε Ετερογενή Περιβάλλοντα Δικτύων. Επίσης, εργάζεται με έντονο ρυθμό στον τομέα της Διαχείρισης Πόρων και της Ποιότητας Παροχής Υπηρεσιών στα Δίκτυα Κινητής και Ασύρματης Ευρυζωνικότητας, όπου έχει προτείνει αρκετές αλγοριθμικές και αρχιτεκτονικές βελτιστοποιήσεις.