Ανάλυση Οικολογικών Δεδομένων - EcoDAR2015

ΣΧΟΛΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - Τμήμα Περιβάλλοντος
ΣΧΟΛΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας
6 Ιουλ 2015 έως 11 Ιουλ 2015
Λέσβος

Η Σχολή Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας και  Υδατοκαλλιεργειών του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών διοργανώνουν, για τρίτη συνεχή χρονιά, Διεθνές Θερινό Σχολείο στην Ανάλυση Οικολογικών Δεδομένων (EcoDAR2015).  Φέτος, το Θερινό Σχολείο θα διεξαχθεί στη Μυτιλήνη.

 

Με βάση την εμπειρία της, κατά γενική ομολογία, επιτυχημένης διοργάνωσης του EcoDAR2013 στη Μυτιλήνη  (https://summer-schools.aegean.gr/el/ecodar2013), και του  EcoDAR2014 στο Ηράκλειο Κρήτης (https://summer-schools.aegean.gr/el/ecodar2014), το Θερινό Σχολείο στοχεύει φέτος στο να αναδείξει τη σημασία της ποσοτικής  προσέγγισης στην ερμηνεία της πολυπλοκότητας των φυσικών συστημάτων και στην επίλυση των προβλημάτων στην επιστήμη της Οικολογίας.

 

Το Θερινό Σχολείο απευθύνεται σε τελειόφοιτους, μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες και ερευνητές από την ευρύτερη επιστημονική περιοχή της Οικολογίας.  Στα πλαίσια του Θερινού Σχολείου θα παρουσιαστεί ένα μεγάλο φάσμα κλασικών και σύγχρονων στατιστικών μεθόδων, μέσω της εφαρμογής τους στην αντιμετώπιση σύγχρονων οικολογικών ζητημάτων. Ως εργαλείο ανάλυσης δεδομένων θα χρησιμοποιηθεί η ευρύτατα διαδεδομένη και συνεχώς εξελισσόμενη γλώσσα προγραμματισμού R. Διαλέξεις σε συνδυασμό με πρακτικές ασκήσεις και εφαρμογές θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες στην πληρέστερη κατανόηση των μεθόδων και στη ευχερέστερη χρήση του λογισμικού.

 

Στην πρωτοβουλία αυτή θα διδάξουν διεθνώς διακεκριμένοι επιστήμονες στην ανάλυση οικολογικών δεδομένων και στην μαθηματική οικολογία.

 

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα €300. 

 

Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανέρχεται σε 30 άτομα. 

 

Στους συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν επιτυχώς το Θερινό Σχολείο θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης που θα περιλαμβάνει αντιστοίχηση 4 Πιστωτικών μονάδων (4 ECTS).

 

Το Θερινό Σχολείο τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Οικολογικής Εταιρείας.

 

Φωτογραφίες: Π.Γ. Δημητρακόπουλος, Εικόνα: Α. Ανδρέου