Ανάλυση Οικολογικών Δεδομένων - EcoDAR2013

ΣΧΟΛΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - Τμήμα Περιβάλλοντος
ΣΧΟΛΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας
1 Ιουλ 2013 έως 6 Ιουλ 2013
Λέσβος

Η Σχολή Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνει  στη Μυτιλήνη, Διεθνές Θερινό Σχολείο στην Ανάλυση Οικολογικών Δεδομένων. 

Το Θερινό Σχολείο, αποσκοπεί στο να αναδείξει τη σημασία της ποσοτικής προσέγγισης στην ερμηνεία της πολυπλοκότητας των φυσικών συστημάτων και στην επίλυση των προβλημάτων στην επιστήμη της Οικολογίας.

Το Θερινό Σχολείο απευθύνεται σε τελειόφοιτους, μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες και ερευνητές από την ευρύτερη επιστημονική περιοχή της Οικολογίας.

Στα πλαίσια του θερινού Σχολείου θα παρουσιαστεί ένα μεγάλο φάσμα κλασικών και σύγχρονων στατιστικών μεθόδων, μέσω της εφαρμογής τους στην αντιμετώπιση σύγχρονων οικολογικών ζητημάτων. Ως εργαλείο ανάλυσης δεδομένων θα χρησιμοποιηθεί η ευρύτατα διαδεδομένη και συνεχώς εξελισσόμενη γλώσσα προγραμματισμού R.

Στην πρωτοβουλία αυτή θα διδάξουν διεθνώς διακεκριμένοι επιστήμονες στην ανάλυση οικολογικών δεδομένων και στην στατιστική οικολογία.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα €200.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανέρχεται σε 30 άτομα. Ημερομηνία Λήξης εγγραφών: 14 Απριλίου, 2013 

Τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται αν η ακύρωση συμμετοχής πραγματοποιηθεί μετά την 13η Ιουνίου 2013.

Στους συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν επιτυχώς το Θερινό Σχολείο θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης που θα περιλαμβάνει αντιστοίχηση 4 Πιστωτικών μονάδων (4 ECTS).

Το Θερινό Σχολείο τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Οικολογικής Εταιρείας και πραγματοποιείται στα πλαίσια του Διεθνούς Έτους Στατιστικής.

 

Οι  φωτογραφίες είναι του Π. Δημητρακόπουλου, Το Σχήμα είναι του Ιάσονα Ματθιόπουλου