Διοικηση Τουρισμού μετά την κρίση – Μεσογειακή προσέγγιση - MaTour2015

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
21 Μάιος 2015 έως 24 Μάιος 2015
Ρόδος

ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από τα μέλη της Διεθνούς Ακαδημίας για τη Μελέτη του Τουρισμού (IAST) στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου της που θα λάβει χώρα το 2015 στη Ρόδο. Αποτελεί μέρος της προσπάθειας της Ακαδημίας να δημιουργήσει ευκαιρίες για τα μέλη της ώστε να συνεργαστούν με την κοινότητα του τουρισμού στην περιοχή πραγματοποίησης της συνάντησής τους και να παρουσιάσουν την έρευνά τους σε ένα ευρύτερο πεδίο του τουρισμού. Η ίδια η Ακαδημία, η οποία ιδρύθηκε πριν από περισσότερα από 25 χρόνια, είναι ένας διεθνής οργανισμός με στόχο να ενισχύσει τόσο την θεωρητική και όσο και την πρακτική έρευνα στον τομέα του τουρισμού. Τα μέλη της περιορίζονται σε 75 κορυφαίους τουριστικούς επιστήμονες από όλο τον κόσμο. Οι στόχοι της Ακαδημίας είναι να προωθήσει την επιστημονική έρευνα και την έρευνα του τουρισμού, να ενθαρρύνει την εφαρμογή των αποτελεσμάτων της έρευνας και να προωθήσει τη διεθνή διάδοση και ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με τον τουρισμό.
Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε την ιστοσελίδα της Ακαδημίας http://www.polyu.edu.hk/htm/iast/ .
Για το σεμινάριο αυτό τα μέλη της Ακαδημίας συνεργάζονται με τους εμπειρογνώμονες του τουρισμού από την Ελλάδα. Ο πλήρης κατάλογος των συμμετεχόντων παρατίθεται κατωτέρω:

 

David Airey: είναι Καθηγητής Διοίκησης Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο του Surrey, UK. Ασχολείται με τις τουριστικές σπουδές για περισσότερα από 40 χρόνια. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην τουριστική εκπαίδευση -για την οποία ο ίδιος είχε την ευθύνη σε εθνικό επίπεδο Αγγλία- και στην τουριστική πολιτική. 

 

Tom Baum: είναι Καθηγητής στο Τμήμα Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στο Business School του Πανεπιστημίου του Strathclyde. Η έρευνά του επικεντρώνεται σε θέματα εργατικού δυναμικού και σε ζητήματα που σχετίζονται με τον τουρισμό και τη φιλοξενία. Το έργο του έχει μια ευρεία εφαρμογή και αξιοποιεί την εμπειρία του από όλο τον κόσμο.
 www.strath.ac.uk/hrm/staff/baumtomprof/

 

Δημήτριος Μπούχαλης: είναι Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου eTourism και αναπληρωτής διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας στον Τουρισμό και την Φιλοξενία, στο Πανεπιστήμιο του Bournemouth στην Αγγλία. Είναι ειδικός στο Στρατηγικό Management και Marketing με εξειδίκευση σε εφαρμογές της Τεχνολογίας Επικοινωνιών στον τομέα του τουρισμού, των ταξιδίων, της φιλοξενίας και της βιομηχανίας του ελεύθερου χρόνου.  www.buhalis.com

 

Geoffrey Crouch: είναι Καθηγητής Τουριστικής Πολιτικής και Marketing στο La Trobe Business School, του Πανεπιστημίου La Trobe, Μελβούρνη, Αυστραλία. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη διαχείριση και ανταγωνιστικότητα προορισμού, την τουριστική ψυχολογία και την καταναλωτική συμπεριφορά, καθώς και το Marketing τουρισμού και προορισμού.
 www.latrobe.edu.au/business/about/staff/profile?uname=gicrouch

 

Γεώργιος Δρακόπουλος: Εμπειρογνώμων τουρισμού, σήμερα είναι Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών και Σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή. Έχει διατελέσει Πρόεδρος των συνεργαζόμενων Μελών του UNWTO (2012-2013) και Γενικός Διευθυντής του ΣΕΤΕ (1997-2014).
www.linkedin.com/profile/public-profile-settings?trk=prof-edit-edit-public_profile

 

Larry Dwyer: είναι Καθηγητής Οικονομικών Τουρισμού και Ταξιδίων στο Australian School of Business, University of New South Wales, Αυστραλία. Είναι Πρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας για τη Μελέτη του Τουρισμού. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την οικονομία του τουρισμού, τον προγραμματισμό και τη διαχείρισή του.
 www.marketing.unsw.edu.au/LarryDwyer

 

Alison Gill: είναι καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser, Βανκούβερ, Καναδά σ το Τμήμα Γεωγραφίας και στη Σχολή Πόρων και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στο χώρο του σχεδιασμού και της ανάπτυξης προορισμού.
www.sfu.ca/geography/people/faculty/alison-gill

 

Χαράλαμπος Λουκαράς: είναι Οικονομολόγος και κάτοχος M.Sc. στο Τουριστικό Marketing και Management. Είναι Εταίρος στην Double Dot Consulting, καθώς και στην Λουκαράς και Συνεργάτες, δύο συμβουλευτικές εταιρίες με εξειδίκευση στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης και της στρατηγικής.
www.linkedin.com/profile/viewid=22648618&trk=nav_responsive_tab_profile_pic

 

Alastair Morrison: είναι ένας διακεκριμένος καθηγητής που ειδικεύεται στον τομέα του σχεδιασμού του τουρισμού και της φιλοξενίας, την ανάπτυξη, και το marketing στο School of Hospitality and Tourism Management at Purdue University, USA. Είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Belle Tourism International Consulting (BTI) και Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας στον Τουρισμό και την Αναψυχή στο Peking University για την διεθνή έρευνα και επικοινωνία.
 www.cfs.purdue.edu/HTM/pages/academics/directory/morrison.html

 

Ανδρέας Παπαθεοδώρου: είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στη Βιομηχανική και Χωρική Οικονομική με έμφαση στον τουρισμό και Διευθυντής του Εργαστηρίου Τουριστικών Ερευνών και Μελετών (ΕΤΕΜ) στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Χίος, Ελλάδα. Το 2009 διακρίθηκε ως Ανερχόμενος Μελετητής από τη Διεθνή Ακαδημία για τη Μελέτη του Τουρισμού.
www.ba.aegean.gr/papatheodorou

 

Pauline J. Sheldon: είναι Ομότιμη Καθηγήτρια στο School of Travel Industry Management at the University of Hawaii, USA και συν-ιδρυτής της Πρωτοβουλίας για το μέλλον της Τουριστικής Εκπαίδευσης (TEFI). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην τουριστική εκπαίδευση, την τεχνολογία πληροφοριών τουρισμού, τον βιώσιμο τουρισμό και την εταιρική κοινωνική ευθύνη στον τομέα του τουρισμού.
 www.tim.hawaii.edu/faculty_bios/pauline_sheldon.aspx

 

Μαριάννα Σιγάλα: είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διαχείρισης Υπηρεσιών στον Τουρισμό στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Χίος, Ελλάδα. Έχει υπηρετήσει στο εκτελεστικό συμβούλιο των Διεθνών ενώσεων ICHRIE, EuroCHRIE, IFITT και HΕAIS. Ειδικεύεται σε Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών στον τουρισμό / φιλοξενία και το έργο της έχει δημοσιευθεί σε πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.
www.ba.aegean.gr/m.sigala

 

Θεόδωρος Σταυρινούδης: είναι Επίκουρος Καθηγητής στη Διοίκηση Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Διδάσκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη Διοίκηση Τουρισμού, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στον Τουρισμό και την Στρατηγική Διοίκηση Τουρισμού.
 aegean.academia.edu/DrTheodorosStavrinoudis

 

Πάρις Τσάρτας: είναι Καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Χίος, Ελλάδα. Υπηρέτησε ως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου από το 2010 έως και το 2014 και Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων τις περιόδους 2001-2003 και 2007-2009.
www.ba.aegean.gr/index.phpoption=com_content&view=article&id=924&Itemid=61