Λέσβος

Η Λέσβος βρίσκεται στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Είναι το τρίτο σε μέγεθος ελληνικό νησί μετά την Κρήτη και την Εύβοια, με έκταση 1.636 τ.χλμ. και ακτογραμμή 370 χλμ.

lesvos1

Το νησί έχει πληθυσμό περίπου 90.000 κατοίκους, ενώ πρωτεύουσα του νησιού, καθώς και του ομώνυμου Νομού Λέσβου, είναι η Μυτιλήνη. Πρόκειται για μια σύγχρονη πόλη, κτισμένη στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού, με πληθυσμό περίπου 30.000 κατοίκους. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της πόλης είναι τα εξαιρετικά αρχοντικά σπίτια, κληρονομιά περιόδου ακμής για το νησί. Σημαντικές κωμοπόλεις του νησιού είναι η Αγία Παρασκευή, η Αγιάσος, η Καλλονή, ο Πολιχνίτος και το Πλωμάρι. Άλλα δημοτικά διαμερίσματα που αξίζει να επισκεφτείτε είναι Μυθήμνης και Ερεσσού.

Η Λέσβος θεωρείται πατρίδα του ούζου λόγω της εκτεταμένης ενασχόλησης των κατοίκων με την ποτοποιία.

Πρόσβαση στο νησί

lesvos

Με πλοίο

Το λιμάνι της Μυτιλήνης είναι από τα μεγαλύτερα του Αιγαίου, με καθημερινά δρομολόγια προς Πειραιά, Χίο και λιγότερο συχνά προς Θεσσαλονίκη, Λήμνο και Καβάλα. Δρομολόγια εκτελούνται επίσης προς Αϊβαλή και Δικελί.

Με αεροπλάνο

Το διεθνές αεροδρόμιο Μυτιλήνης «Οδυσσέας Ελύτης» συνδέεται καθημερινά με Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Κατά τους θερινούς μήνες εκτελούνται επίσης πτήσεις charter προς αρκετές Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε:

https://www.visitgreece.gr/el/islands/north-aegean-islands/lesvos/