Λήμνος

Η Λήμνος είναι το όγδοο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, με έκταση 476 τ.χιλ., και το τέταρτο σε μήκος ακτών (260 χιλιόμετρα).

Βρίσκεται στο Βόρειο Αιγαίο, στο Θρακικό Πέλαγος, ανάμεσα στο Άγιο Όρος, τη Σαμοθράκη, την Ίμβρο και τη Λέσβο. Πρωτεύουσα και κύριο λιμάνι της Λήμνου είναι η Μύρινα, ενώ ο πληθυσμός του νησιού ανέρχεται σε περίπου 17.000 κατοίκους. Αν και η Λήμνος δεν έχει δάση, λόγω του ηφαιστιογενούς εδάφους της, έχει εκτεταμένες εύφορες πεδιάδες καλλιεργημένες με σιτηρά κι αμπέλια ενώ οι βασικές ασχολίες των κατοίκων είναι η κτηνοτροφία, η γεωργία, η αλιεία, ο τουρισμός, το εμπόριο και τα ναυτικά επαγγέλματα. Επίσης, έχει υπέροχες και καθαρές παραλίες, αποτελώντας ιδανικό νησί για ήρεμες διακοπές.

 

Πρόσβαση στο νησί

Με πλοίο

Η εταιρεία NEL LINES συνδέει το νησί της Λήμνου με το Νομό Αττικής. Στη Λήμνο μπορεί να μεταβεί κανείς από τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη. Το καλοκαίρι εκτελούνται δρομολόγια από και προς την Κύμη. Το νησί συνδέεται επίσης με τον Άγιο Ευστράτιο, τη Σαμοθράκη, τη Μυτιλήνη, τη Χίο, τη Σάμο, την Κω και τη Ρόδο.

Με αεροπλάνο

Η Λήμνος διαθέτει ένα από τα πιο μεγάλα αεροδρόμια του Αιγαίου, με το μεγαλύτερο διάδρομο στην Ελλάδα. Η μόνη εταιρεία που συνδέει το διεθνές αεροδρόμιο «Ήφαιστος» της Λήμνου με το «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας είναι η Ολυμπιακή Αεροπορία. Αεροπορικά δρομολόγια συνδέουν επίσης τη Λήμνο με τη Θεσσαλονίκη, τη Μυτιλήνη και τη Χίο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε:

https://www.visitgreece.gr/el/islands/north-aegean-islands/limnos/