Ρόδος

Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων και το τέταρτο σε έκταση νησί του Αιγαίου (1400 τ.χιλ.), ενώ ο πληθυσμός του ανέρχεται στους 117.000 περίπου κατοίκους.

Η πόλη της Ρόδου είναι πρωτεύουσα του ομώνυμου νησιού και του νομού Δωδεκανήσου. Έξω από την πόλη, μπορεί κανείς να επισκεφτεί δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και γραφικά χωριά όπως η Λίνδος, το Φαλιράκι, η Κρεμαστή και το Παραδείσι.

Η Ρόδος είναι παγκοσμίως γνωστή για τον Κολοσσό της Ρόδου, μνημείο το οποίο συγκαταλέγεται στα 7 Θαύματα του Κόσμου. Η παλιά πόλη της Ρόδου έχει ανακηρυχτεί τόπος παγκόσμιας κληρονομιάς, γεγονός που καθιστά το νησί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη.

Πρόσβαση στο νησί

Με πλοίο

Το λιμάνι της Ρόδου, συνδέει το νησί όχι μόνο με την Αθήνα, την Κρήτη και άλλα νησιά του Αιγαίου αλλά και με την Κύπρο, την Τουρκία και το Ισραήλ. Την άνοιξη και το καλοκαίρι εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια με δελφίνια και καταμαράν προς την Κω, Νίσυρο, Σύμη αλλά και προορισμούς όπως την Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο, Καστελόριζο και Σάμο.

Με αεροπλάνο

Το διεθνές αεροδρόμιο της Ρόδου «Διαγόρας» συνδέεται με Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Μυτιλήνη, Κάρπαθο, Καστελόριζο, Μύκονο αλλά και Σαντορίνη. Κατά τους θερινούς μήνες εκτελούνται πολυάριθμες πτήσεις charter προς μεγάλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε:

https://www.visitgreece.gr/el/islands/dodecanese/rhodes/