Εμπειρική Έρευνα της Ελληνικής Κουλτούρας
Μανούσος Μαραγκουδάκης
Ο Μανούσος Μαραγκουδάκης είναι Καθηγητής Συγκριτικής Κοινωνιολογίας του Πολιτισμού στο πανεπιστήμιο του Αγαίου. Έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο McGill του Καναδά, έχει υπάρξει υπότροφος του Ιδρύματος Φούλμπραϊτ, και επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Γιέηλ, το Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα, και στο Πανεπιστήμιο Κορκ της Ιρλανδίας. Επιστημονικό του αντικείμενο είναι η ανάλυση των συλλογικών κοσμοθεάσεων. Είναι συγγραφέας των βιβλίων Αμερικανικός Φονταμενταλισμός (Παπαζήση, 2010), Ο Αναρχισμός στην Ελλάδα- Μία Πολιτισμική Ανάλυση (Προπομπός 2019), Η Περιπέτεια της Κοινωνικής Σκέψης - Από τον Μακιαβέλι στον Πάρσονς (Προπομπός 2019), και The Greek Crisis and its Cultural Origins (Palgrave-Macmillan 2019).
Παναγιώτης Πασχαλίδης
Ο Πασχαλίδης Παναγιώτης είναι Διδάκτωρ στην επικοινωνία (Paris III - Sorbonne Nouvelle) και διδάσκει επί του παρόντος στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ και στην Ερευνητική Μονάδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τις αναπαραστάσεις των Βαλκανίων στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και την κάλυψη της προσφυγικής και της μεταναστευτικής κρίσης από τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης.
Θεόδωρος Χατζηπαντελής
Ο Θεόδωρος Χατζηπαντελής είναι καθηγητής Εφαρμοσμένης Στατιστικής, διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Πολιτικής Έρευνας. Πήρε το πτυχίο του Μαθηματικού Τμήματος του Α.Π.Θ. το 1980 και το διδακτορικό του δίπλωμα από τον τομέα Στατιστικής και Επιχειρησιακής Έρευνας του ίδιου Τμήματος το 1984.Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αναφέρονται σε θέματα πειραματικών σχεδιασμών, εκπαίδευσης στη Στατιστική, οργάνωσης και ανάλυσης ερευνών γνώμης, πολιτικής και εκλογικής συμπεριφοράς, πολιτικού μάνατζμεντ, εκλογικής γεωγραφίας, εκλογικών συστημάτων καθώς και σε θέματα αστικού και περιφερειακού προγραμματισμού και ανάπτυξης. Είναι συντονιστής του ελληνικού τμήματος του προγράμματος C.C.S. (Comparative Candidates Survey) – συνεργασία 30 ερευνητικών ομάδων – και του C.S.E.S. (Comparative Study Of Electoral Systems). Εκπροσώπησε την Ελλάδα στη δράση COST με τίτλο "The True European Voter: A Strategy For Analysing the Prospects of European Electoral Democracy That Includes the West, the South and the East of the Continent" (TEV) (ISCH Action IS0806) που εγκρίθηκε τον Νοέμβριο του 2008. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 100 επιστημονικές εργασίες στις παραπάνω γνωστικές περιοχές και έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 100 επιστημονικά συνέδρια, σε πολλά ως μέλος της οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής. Έχει δώσει διαλέξεις σε σχετικά θέματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Δανάη Ρούμπου
Η Δανάη Ρούμπου ξεκίνησε να ασχολείται με το χορό από την ηλικία των τριών με κλασικό μπαλέτο και άλλα είδη χορού όπως σύγχρονο, μοντέρνο και τζαζ, μέχρι την ηλικία των δεκαέξι. Έπειτα, ασχολήθηκε επαγγελματικά με το χιπ χοπ, μαθήτευσε στα νοήματα και τις επιτελέσεις του, και εργάζεται επ’ αυτού σε αρκετές σχολές χορού. Αφού μαθήτευσε σε όλα τα είδη του χιπ χοπ ειδικεύεται πλέον στο commercial και στο new style. Ως προπονήτρια χιπ χοπ οι μαθητές της κατέλαβαν την τρίτη θέση σε Πανελλήνιο διαγωνισμό στη Λάρισα. Συμμετέχει σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και παραστάσεις στον Βόλο. Έχει υπό την εποπτεία της ομάδες όλων των ηλικιών που προπονεί για αγώνες Πανελληνίου επιπέδου. Τέλος, παρακολουθώ σεμινάρια με τα μεγαλύτερα ονόματα Χορογράφων και χορευτών σε παγκόσμιο επίπεδο.