Το Πανεπιστήμιο Με Μια Ματιά

Το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου, προσφέρει ένα μοναδικό δίκτυο "ακαδημαϊκών λιμανιών μελέτης και έρευνας" σε ένα δυναμικό και ανταγωνιστικό ίδρυμα. Απλωμένο σε 6 πανέμορφα νησιά του Αρχιπελάγους του Αιγαίου, το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου αμφισβητεί τους επικρατούντες περιορισμούς της ακαδημαϊκής προσπάθειας στην Ελλάδα, τόσο όσον αφορά την εκπαιδευτική προσέγγιση όσο και την οργανωτική δομή. Οι συνέπειες των προκλήσεων αυτών έχουν επιφέρει πολλά ακαδημαϊκά επιτεύγματα και την ταχεία ανάπτυξη του θεσμού.

Σε λιγότερο από τριάντα χρόνια, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει εξελιχθεί σε ένα διεθνές ερευνητικά προσανατολισμένο Πανεπιστήμιο. Προσφέρει 17 προπτυχιακά (BA ή BSc) και 28 μεταπτυχιακά (MA ή MSc) προγράμματα σε σύγχρονους διεπιστημονικούς τομείς όπως το περιβάλλον, τα συστήματα επικοινωνίας, της πολιτιστικής πληροφορικής, το σχεδιασμό του προϊόντος, επιστήμες της αγωγής, των τροφίμων και τη διατροφική και Μεσογειακών σπουδών. Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει ιδρύσει διεθνή μεταπτυχιακά προγράμματα (π.χ. στην βιοποικιλότητα, στην Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση, στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση), καθώς και διδακτορικά προγράμματα σπουδών σε ένα ευρύ φάσμα θεματικών περιοχών.Μια γρήγορη επισκόπηση των προσφερόμενων σπουδών προσφέρεται εδώ

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό διεθνή ακαδημαϊκό και ερευνητικό προφίλ, αφού είναι ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Πανεπιστημίων (EUA), ιδρυτικό μέλος του δικτύου Cremo, μέλος της Γερουσίας EMUNI, συνεργάτης σε πολλά ακαδημαϊκά και ερευνητικά δίκτυα και συμμετέχει σε περισσότερες από 210 διμερείς και LLP Erasmus ακαδημαϊκές συμφωνίες.

Τι έχει ειπωθεί για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

"Ένα εξαιρετικά δυναμικό και ενεργό Πανεπιστήμιο."

"... κατόρθωσε να προσελκύσει ειδικευμένο προσωπικό καθώς και ένα σημαντικό αριθμό εξαιρετικών ακαδημαϊκών με διεθνή εμπειρία που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό. " "... η έρευνα είναι σίγουρα πηγή δύναμης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. "

"... Υπάρχει μια ισχυρή αίσθηση κοινών αξιών και μια πολύ υγιής και θετική ατμόσφαιρα που εμπνέει εξαιρετικές Σχέσεις μεταξύ προσωπικού, φοιτητών και άλλων ενδιαφερομένων "

"... ένα ίδρυμα με το οποίο προσωπικό και φοιτητές είναι υπερήφανοι να συσχετίζονται, και το οποίο προσφέρει εξαιρετικές συνθήκες για μελλοντική ανάπτυξη."

Ένωση Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων (2005)